Saturday, October 24, 2009

La alergare prin Faget, langa Cluj, si mai des prin Bucuresti - ture de consolare


Pauza, nici nu mai stim cum arata muntii... Proiectele mult mai importante ne opresc momentan de la iesiri, si chiar daca am face un sacrificiu sa mergem, nici vremea nu ajuta, noiembrie nu e tocmai placut pentru mai nimic.

Asa ca tot ce am reusit pana acum sa facem este din cand in cand cate o alergare prin jurul Clujului si ceva mai des cate una prin Bucuresti...

Oricum, cea din Cluj este un trail-running deosebit de frumos, destul de usurel, pe care-l recomand tuturor pasionatilor, pentru antrenament. Este vorba de un circuit cu plecare din Manastur, de la Baza Unirea, se trece peste coama dealului de sub baza sportiva pana la Cabana Faget iar de la intersectia cu drumul spre poligonul militar se intra in padure pe traseul Cruce Albastra. Acesta tine creasta dealului pana in soseaua de Ciurila, de unde urca spre Varful Peana, cel mai inalt din zona. Noi am ocolit varful Peana, din lipsa de timp (tot timpul eram cu noaptea-n ceafa), si am iesit direct in Banda Albastra. In mod normal, merita urcat si coborat apoi pe BA. Banda Albastra merge prin padure, relativ pe curba de nivel, pe langa Izvorul Bilascu, pana cand se intalneste, aproape in creasta in Feleac, cu Banda Rosie, pe care se coboara, intai prin padure si apoi printre casele din noul cartier, pana la intersectia drumului de Ciurila cu cel din Manastur. De acolo, se continua prin padure, tot pe BR, pe creasta, pana deasupra Bazei Unirea si apoi se coboara inapoi la punctul de plecare. Traseul are cam 18 km cu 350 m dif de nivel si probabil cam 20 km cu 450 m daca se include si varful Peana.Traseul l-am pus pe Runmap.

In rest, mai alergam prin Bucuresti, unde tot din lipsa de timp am ales sa alerg un traseu "in jurul blocului": Podul Grand, Grivitei, Titulescu, Victoriei, Aviatiei, Charles de Gaule, Arcul de Triumf, 1 Mai, Turda, Podul Grand. Tura are cam 7 km si am pus-o si pe Runmap (desi pe zona Titulescu calitatea e proasta).Asa ca ne mentinem si asteptam iarna, sper ca de 1 decembrie sa putem iesi o tura pe munte, iar odata cu iarna sa ne reluam si noi programul "montan"...

2 comments:

Dumitrel Marius said...

In zona Podului Grand nu va alearga cainii? Cand eram student alergam prin zona si mai mult ma fugareau cainii

Silvique_ms said...

"nici vremea nu ajuta, noiembrie nu e tocmai placut pentru mai nimic"

Imi pare rau ca ganditi asa ... parerea mea e ca fiecare luna din an isi are farmecul ei. Daca ati avea mai mult timp, poate ca ati vedea si dincolo de prognozele proaste ... ;).
Cand "jos" ploua, " acolo sus" ningeeeee! :) Ce poate fi mai frumos?!