Sunday, August 19, 2012

Geiger MTB, din nou, la fel de tare

Cand vine vorba de Geiger, in fiecare an mi se ridica parul pe spate. E un concurs atat de greu incat pana si ideea de a participa ar trebui sa-i produca oricarui MTB-ist palpitatii. Da, tura lunga de la Sibiu, cu cei 100 km ai sai de traseu super epuizant, super tehnic si super lung raman o referinta pentru toti. E genul de traseu pe care ajunge sa-l faci o data pe an... Si e o incheiere superba a campionatului Triada MTB, care a fost cu adevarat ceea ce toti ne-am dorit.

Astfel, pentru a nu stiu cata oara, m-am aliniat la start cu gandurile sterse. Pentru ca daca indraznesti sa te gandesti la ce urmeaza, te pui la o terasa la bere.

Dupa aglomeratia de la start, urcarea pana pe Magura am facut-o in foaie mijlocie, frumos si impecabil de constant, dupa cum remarca si Alex Fodor in povestea lui. Totul mergea bine, dar in varf m-a luat brusc o... mare problema digestiva sa zicem asa. Problema care m-a impiedicat sa cobor ca lumea dealul si de care am scapat dupa despartirea traseelor si vreo 10 minute pierdute.Coborarea spre Sadu a fost schimbata, in bine zic eu, desi a ramas o provocare chiar si pe langa bicicleta. Dar e Geiger si se permite orice...

Apoi a inceput lunga si interminabila urcare inapoi in creasta. Am vazut ceva viteji ce au atacat-o in vana, probabil la prima participare pe acest traseu. Au fost doborati, ca nu i-am mai vazut. Eu am luat-o usor, in foaie mica, stiind ce urmeaza, asa ca am reusit sa nu ma opresc pana sus unde urmeaza push-bike-ul pe torent.

 Foto: Tiberiu Tioc


Urcarea pe varf, coborarea, toate au mers binisor. Acum ca stiam de urcarea de pe Valea Caselor si de push bike-ul prin prapastia de la ultimul PA, le-am facut cu zambetul pe buze, lipsind elementul surpriza, nu acelasi lucru putand sa spun de altii din jur care erau cam speriati.

Foto: Tiberiu Tioc


Finalul a fost la fel, frumos, au asfaltat Rasinari - Poplaca. Am incercat sa trag tare sa scot sub 8 ore. Am scos 8:01. Daca nu aveam probleme pe Magura, reuseam. Am iesit pe un loc 10 la categoria mea, dar un loc intre adevarati viteji. Astept cu nerabdare editia urmatoare, sa vedem ce va contine Triada MTB 2013.

Ce a ramas e un frumos trofeu, din cele 3 bucati de disc de frana. Un trofeu mult ravnit si pe care il voi privi pentru a-mi aminti momentele frumoase multi ani de-acum inainte....

No comments: