Sunday, May 19, 2013

Mic concediu la Moieciu - EcoMaraton si botezul lui Rares

Am hotarat ca baietelul nostru drag Rares sa fie botezat cum se cuvine in inima muntelui, asa ca am ales sa facem slujba la biserica din Moieciu de Sus si apoi sa ne petrecem la Ion in Bran. Dar daca tot e sarbatoare, am zis sa mergem cu o saptamana inainte, sa alergam la EcoMaraton si apoi sa mai stam sa ne distram o saptamana in zona.

EcoMaraton-ul

EcoMaratonul este primul mare maraton montan al anului si unul din cele mai bine organizate. Din motive din cele mai diverse si nefericite, de la prima editie nu am mai reusit sa mai ajungem la nici unul, desi in fiecare an ne-am inscris. Dar iata-ne din nou la startul unui nou EcoMaraton, celebrul maraton cu trei bucle in forma de trifoi cu startul si sosirea in centul Moieciului de Sus.Despre cursa nu stiu ce sa zic, a venit dupa un an in care am cam ignorat alergatul, asa ca nu aveam prea mari pretentii de la mine, dar totusi ma asteptam la mai mult. Am avut probleme imense cu coborarile, adidasii mi-au facut degetele muci, pe bucla a 3-a de-abia mai calcam la coborare. Tot undeva pe bucla 3 m-am "adunat" pe traseu prima data cu colegu' Tomita si, pe prima coborare, cu Tomcat. Impreuna cu ei am tras pe urcarea la Gutanu si ne-am motivat pana la final, unde am ajuns in vreo 6 ore si-un sfert.... Stiu ca puteam mai bine, dar organismul se pare ca nu a fost inca pregatit.Roxana a venit si ea bine de tot. Au mai fost multi prieteni, ca niciodata: Sorinescu, Eugen, Doru, Oana, Radu Dumitru, o gramada, mi-e greu si sa imi aduc aminte de toti.... A fost frumos, gasca mare, organizare superba, un reinceput de vis al alergarii pentru noi.

Trei zile de cursiera

Au urmat trei zile de dat cu cursiera. In prima zi, am mers cu gasca sa dam un Ciocanu, Roxana a stat sa se relaxeze. Asa ca am dat traseul clasic Moieciu - Fundata - Podul Dambovitei - Ciocanu - Sirnea - Moieciu. Apoi luni, dupa ce lumea s-a retras catre Bucuresti, noi am ramas si am refacut tura doar eu cu Roxana, in familie. Roxana s-a descurcat admirabil pe Ciocanu!!!

Marti ne-a cam plouat, rau de tot. Dar noi nu am cedat si, pe ploaie, am dat cu Roxana o cursiera de la Rasnov la Brasov peste Poiana si inapoi pe acelasi drum... A fost greu sa ne pornim, dar pana la urma a iesit o zi faina....

Doua zile de MTB

Dupa ce vremea si-a mai revenit, miercuri si joi am dat doua zile epice de MTB, incercand sa intram pe traseul de la 3Munti. Astfel, miercuri am urcat pe sosea la Cheile Gradistei si am mers pe traseul din ziua 2 pana in Sirnea, de unde ne-am intors pe traseul de final al zilei 1 pana inapoi la Cheile Gradistei. Am revenit in Moieciu pe coborarea de inceput a zilei 3.


Joi am atacat Leaota, pe celebra bucla din ziua 3, cu mult carat de bicicleta in spate. A fost super, si urcarea dar si coborarea celebra din Saua Strunga in Moieciu. Am incercat o noua varianta de coborare pe final, care a ajuns pe Valea Lunga. Si, pentru ca ziua a fost prea scurta, am mai urcat pana in Magura pe drumul din Moieciu, am tinut apoi drumul spre Casa Folea si am coborat inapoi prin Pestera. O alta zi lunga si frumoasa de pedalat.

Vineri, inainte sa vina invitatii la botez, am mai dat singur repede o cursiera la Cheile Gradistei si pe urcarea din Pestera, ca dupa aia urma un weekend de chefuiala.... Cu botezul o sa punem poze separat..
No comments: