Saturday, October 19, 2013

Azuga Trail Race, o reusita sau nu

De anul trecut toata lumea mi-a ridicat in slavi concursul de la Azuga sa-mi faca in ciuda ca n-am fost. La fel si Retezat Trail Race. Asa ca am zis ca trebuie sa le bifez si eu si am inceput cu Azuga.

Ajuns acolo cu Eugen am dat de un frig de inghetai pe loc. De-abia ne-am mobilizat sa ne schimbam, ne-am luat kit-urile, am mai frecat menta pe acolo sa nu inghetam. Dar dupa start totul a fost mult mai bine.

Dupa inceputul cam plictisitor pe forestier a inceput prima urcare spre Clabucetul Azugii, foarte abrupta si pe placul meu. Inainte de ea a fost un mic pod unde s-a facut un dop la trecere si am pierdut cel putin un minut... asta e. Pe urcare m-am intalnit cu Eugen si Tomita si am trecut de ei. Mergeam bine, ca de obicei pe genul asta de teren si depaseam bine de tot.

Apoi, pe prima coborare, au inceput sa ma depaseasca toti inapoi, tot ca de obicei. La un moment dat, aproape de Susai, a trecut si Eugen pe langa mine cu o viteza ametitoare. E incredibil ce bine poate sa coboare omul asta.... M-am oprit un pic sa ma alimentez la Susai si am continuat. Nu mergea cum doream eu la vale, era noroi si adidasii alunecau in toate partile. Atunci am luat decizia sa-i schimb... Salomonii XT Wings ai lui Eugen au o talpa foarte faina si parea ca e foarte aderenta, nicio legatura cu vechea talpa de la Salomon care era de rupt gatul...

Am zis ca o sa-l ajung pe Eugen pe urcarea de pe partia Cocos, dar nu, mi s-a parut ca il vad la vreo 2-300 m in fata. Cand am ajuns la Garbova, el deja intra sus in padure pe traseul ce coboara in Azuga. A mers extraordinar. Coborarea mea spre Azuga a mers in schimb prost de tot. Abia asteptam sa ajung la start si sa incep bucla a doua cu urcarea pe Sorica....Si a venit si Sorica. Doar ca am uitat un amanunt: pe partie se organiza si un King of Sorica dupa timpul de urcare. Habar n-aveam, asa ca am trecut de covorul de cronometrare si abia apoi m-am aranjat un pic de urcat, mi-am potrivit betele, am pierdut ceva timp, peste un minut. Apoi pe urcare i-am dat cat am putut dar sa-mi las rezerve sa fac si ultima coborare. L-am ajuns si pe Eugen undeva pe la 2/3 din urcare si l-am felicitat pentru ca m-a batut, eu stiam ca, si daca eu l-am depasit acum, ma va ajunge pe coborare. Apoi am ajuns sus unde doi arbitrii mi-au strigat ca acolo se ia timpul. Atunci am realizat ce prostie am facut..... Daca stiam, trageam la maxim, ma pregateam inainte de covoras, mergeam astfel incat sus sa cad lat si sa stau cateva minute, era mai important pentru mine timpul de pe Sorica decat clasamentul general....Coborarea am facut-o cam chinuit si, cum am prezis, aproape jos a trecut din nou Eugen pe langa mine ca o racheta....La final am ajuns cam batut, nu puteam mai mult, dar puteam mai mult pe Sorica..... Iar la clasamentul pe urcare am fost cu 33:05 pe locul 22 la general din 195... Doar 3 minute, care le scoteam lejer, ma propulsau pe undeva pe 14-15... Asta e, data viitoare. La timpul total, cu 3:41:52, am fost de-abia pe 57 din 288 la general si 33 din 130 la 18-34 de anu.

No comments: