Tuesday, August 26, 2008

Brana aeriana si Brana caprelor



Dupa doua weekenduri de Piatra Craiului am hotarat ca weekendul acesta sa mergem in Bucegi. Cand Radu mi-a zis ca vrea sa mearga pe brana aeriana mi s-a parut momentul potrivit sa mergem si noi sa abordam traseul despre care citisem inainte si care constituie un punct de referinta pentru un montaniard. Sambata la ora noua ne-am intalnit la Caminul Alpin cu Radu, Paul,Kitty, Cristina si Alex. Am pornit spre Refugiul Costila si chiar inainte de a cobori in firul vaii Costila am urmat in stanga poteca in sus pe panta abrupta.

Dupa un timp am ajuns in locul "La Panda" unde este un punct de belvedere foarte frumos. Am continuat sa urcam, am trecut de cele doua lanturi, am continuat pe Valcelul Policandrului, urcus sustinut pana am ajuns la regruparea de unde in dreapta incepe Brana Aeriana.

Fotografii: Paul Boar



Peisajul este spectaculos si impresionant. Marturisesc ca nu m-a impresionat pana acum ceva asa de mult si rar iti este dat sa vezi asemenea frumusete. Dupa pauza de masa bine meritata am facut cunostinta in sfarsit cu Brana Aeriana.




Recunosc ca e destul de aeriana dar tinand cont ca e echipata 99% cu lanturi nu pune nici un fel de probleme. Peisajele pe care pana acum le vazusem in poze se desfasurau prin fata mea: creasta Vaii Albe, brana Costilei, Hornul lui Gelepeanu.

In Brana Costilei dupa o mica discutie am hotarat sa coboram pe Valea Galbinele.


Asa ca am continuat pe brana pana la intrarea pe Scorusi si apoi pana in strunga Galbinele.


Din Galbinele am vazut Hornul Coamei intr-o alta perspectiva, mult mai atractiva decat atunci cand l-am vazut din strunga Coltilor. Adica pare abordabil.

Din pacate, chiar cand incepeam coborarea pe vale Cristina a alunecat pe un bolovan si s-a lovit la genunchi. Data fiind noua situatie am ales varianta de coborare cea mai simpla adica Hornul dintre fire pe care am facut rapel. Pe la sapte eram la refugiu Costila iar la noua ne regaseam toti la masini. Eu si Horatiu am ramas si duminica, ceilalti s-au intors in Bucuresti sambata seara.
Daca a fost brana sambata am zis sa fie brana pana la capat asa ca duminica am fost pe brana caprelor.



Duminica am plecat in Rasnov, iar dupa ce am lasat masina un pic dupa Uzina de Apa pe la unsprezece am inceput sa urcam spre Cabana Malaiesti. In scurt timp am fost la cabana unde ne-am delectat cu o portie de sarmale. Am urmat traseul Brana Caprelor care urca in creasta Bucsoiului, traseu foarte frumos si care ofera o alta perspectiva asupra Bucsoiului si Vaii Malaiesti.
Din creasta am ales varianta cea mai scurta de coborare, adica spre Tache, desi initial voiam sa mergem spre Omu.



Din Tache am coborat la Malaiesti si de aici la masina.

Un weekend foarte reusit, cu doua ture deosebite.

2 comments:

Anonymous said...

Whoa! This blog looks just like my old one! It's on a completely different topic but it has pretty much the same layout and design. Excellent choice of colors!

Also visit my site - calories burned calculator

Anonymous said...

My brother suggested I would possibly like this web site.
He was once totally right. This put up truly made my day.
You can not imagine just how so much time I had spent for this info!
Thank you!

Take a look at my page :: diets that work fast