Saturday, January 17, 2009

Ciucas cu un pic de pulver

S-a pus pe nins prin munti, s-a pus pe nins chiar si in Bucuresti, iar in inimile noastre s-a pus o mare speranta: a venit zapada!!! Asa ca planurile erau clare: schi cat incape. Sambata in Ciucas iar duminica in Sinaia.

Sambata am plecat de dimineata spre Ciucas, noi doi si cu Alin, planul fiind sa vedem cum e vremea. La Cheia vremea a fost frumoasa, asa ca am pornit spre Muntele Rosu, intai o tentativa nereusita cu masina, dar zapada fiind impecabila prin padure am zis sa lasam masina in drumul national. Ideea era sa facem creasta in stanga de pe Gropsoarele pana la Cabana Ciucas.

Am urcat hotarati panta din spate de la Muntele Rosu pana la punctul meteo, unde vremea nu mai era asa vesela. Lumea se intorcea din creasta, totul era intr-un mare nor si viscolul batea cu putere. Asa ca am aruncat o privire in spate si, vazand dealul plin de pulver pe care am urcat, am dat jos focile si am luat-o la vale. Apoi am urcat din nou, am coborat iar si tot asa. Nu te mai puteai opri. Pulverul de vreo 20 cm era asezat pe un substrat inghetat, era super, iar vantul acoperea urmele pana la urmatoarea tura.












In total am dat 4 coborari, cu o pauza de masa la Muntele Rosu (care intre timp a devenit foarte ieftina - 8 RON o ciulama cu mamaliguta).

Dupa o zi minunata de schi in pulver, intoarcerea prin padure a fost de vis. Un pulver la fel de frumos, din pacate din ce in ce mai mic, jos ajungand uneori cu talpa la pietre.

Mai jos, in premiera absoluta, am pus un filmulet din tura.

Mai multe poze am pus aici.

2 comments:

Anonymous said...

horatiu, am un schiu Dynastar Inspired J.Nobis la 188 (cu 88 sub talpa) stare excelenta de vanzare (mi-am luat pro rider si nu mai am ce sa fac cu 2 perechi). Nu stii vreun doritor la voi in zona? :D
Mersi Radu Solo

Baazalung said...

Uite acum pricep de ce erai atat de extaziat in statusurile de messenger...