Tuesday, May 26, 2009

A inceput antrenamentul: 2 zile de MTB in Fagaras

Carpathian Adventure e cu fiecare zi mai aproape, asa ca e cazul sa incepem sa batem zona, sa stim fiecare carare si drum de unde vine si unde duce... Ma rog, nu o sa stim niciodata, dar macar sa stim sa ajungem pe bicicleta si pe jos prin locurile mai importante.

In acest scop, noi doi impreuna cu Alin, Ovi si Emil de la Pitesti, am planuit doua ture mari si frumoase de MTB in care sa batem cat mai mult din zona. Emil a fost la prima lui tura serioasa de MTB si a si testat noul lui RAM HT3.

Sambata a fost Malita. Circuitul a avut plecarea din satul Slatina. Am urcat pe vale pana in culmea Malita, unde am atins si altitudinea de 2000 m, apoi am coborat pe un picior ce se desprinde din culmea Moldoveanu. Tot drumul a fost un forestier destul de prost, cum e frumos la MTB, partea frumoasa fiind ca pe coborare erau presarate pe alocuri multe urcari mici si tehnice care te destabilizeaza moral, daca pot sa zic asa.








Duminica am dibuit pe harta un alt traseu in circuit, din Corbeni, de pe Transfagarasan, traseu care ocoleste tot muntele Ghitu. Se trece pe un drum judetean pe care si vacile ar avea probleme sa-l parcurga spre Bradetu, apoi pe valea Valsan se urca pana la un drum care traverseaza muntele inapoi pana la baraj la Vidraru. Ultima bucata este o coborare pe Transfagarasan.









Urmeaza sa mai batem bine, atat din sa cat si pe picioare zona, care ne va acapara o mare parte din inceputul verii. Dar merita, zona e deosebit de frumoasa si foarte putin umblata...

Toate pozele sunt pe Webshots.

9 comments:

george said...

salut, sunt George.
Ai stat in Slatina la cineva sau ai gasit cazare acolo? Cat e din Bucuresti pana acolo aprox. ? Ms

Campian Horatiu said...

Salut!

Am stat cu cortul pe o pajiste in fata la birt. De la iesirea de pe autostrada din Pitesti (iesirea spre Brasov) mai faci cam 30 km.

Alin said...

Vad ca incepeti cu explorarea pt Carp Adv. Fain de voi c-aveti la indemana Fagarasul sudic, la ce puzderie de drumuri is pe acolo, o sa fiti avantajati dc le parcurgeti inainte. Spor la antrenamente. AlinT

emmynem said...

Salut,
De ceva timp am inceput sa ma dau si eu cu bicla prin padure. Am inceput cu Cernica. Am un Cross bulgarescu luat din metro si acum ma gandeam sa mi iau un RAM HT3. Prietenul tau este multumit de ea?
Mersi

Campian Horatiu said...

Salut! RAM fac biciclete foarte bune, la un pret bun. HT 3 e o bicicleta buna, fiind echipata cu SRAM, mult mai bune decat Shimano dupa parerea mea la categoria asta de pret. Eu i-am recomandat bicicleta si e foarte multumit de ea. In plus ar merita daca poti negocia niste frane hidraulice mai ieftine (sa ti le schimbe la magazin).

emmynem said...

Multumesc, decat sa ma apuc sa mi fac upgrade la asta veche o sa mi iau un HT2.
Dar foarte ciudat ca nu mai gasesc prin Romania nici un magazin care vinde Ram Bikes.
Tu sti pe unde as putea gasi?

Marian R. said...

ce marime are cadrul prietenului tau cu bicicleta RAM HT3 ?

Campian Horatiu said...

E mic de inaltime, cred ca 17 e cadrul.

Marian R. said...

ok, multumesc.