Wednesday, May 20, 2009

Zapada, la revedere! Schi pe Morar si Malin

S-a facut cabinaaaaa!!!! Dar cam tarziu...

In concluzie, am beneficiat de un weekend normal de schi pe vai, ca si anii trecuti. Drumul din Sinaia e lung si nu ne-a inspirat de prea multe ori...

Am plecat noi doi in Busteni, unde ne-am intalnit cu Iancu si Miha de la Cluj, cu gandul sa admiram concursul pe Malin si apoi sa dam ceva, un Cerb sau un Morar. Nu m-am mai bagat anul asta la concurs din doua motive:
1. ideea asta de "freeride" in mare viteza, in linie dreapta, nu imi spune nimic, absolut nimic. Mi-am dat seama ca schiul si competitia nu fac casa buna la mine, n-au legatura, cum e la bicicleta. E, poate, ca si cum as face Downhill, e pentru maniacii vitezei, iar eu nu sunt printre acestia
2. m-a deranjat mult promovarea snowmobil-ului facuta cu ocazia concursului, mai ales ca unii concurenti au fost urcati cu snow-paraitoarele pana in capul vaii, iar daca mai era zapada pe platou sunt convins ca-i lua de la Sinaia (de fapt era si o oferta in sensul asta, noroc cu natura). Colac peste pupaza, concursul a reprezentat un protest IMPOTRIVA INCALZIRII GLOBALE. Da, un protest in mijlocul parcului calare pe snowmobil.

Sa trecem peste asta, pana la urma nu am mai urcat la Malin si am taiat-o direct la Omu, speriati de cat de putina zapada mai este pe Cerb. Am mers pana acolo fara probleme in bocanci de vara.



Pe Morar zapada era de vis, coborandu-se pana aproape in Poiana cu Urzici, sub Rapa Zapezii. Ce mai, un regal de schi. La Gura Diham ne-am intalnit cu cei de la concurs si am aflat ca Malinul este perfect, ca batut cu ratracul, asa ca am hotarat. Duminica - Malin.







Asa a si fost, in plus a mai venit cu noi Bubulu care duminica a fost sa viziteze Albisoara Crucii in vederea unei coborari serioase. Din pacate, si zona Albisoarelor a cam saracit in zapada. Le-am vizitat si noi cu privirea de pe Pintenul Vaii Albe, dupa care ne-am indreptat spre Malin. Ne-am pregatit si am coborat cu o furtuna amenintatoare in spate, dar care ne-a ajuns doar cu niste stropi in ultima parte a vaii. Se coboara cam 3/4 din canionul inferior, aproape pana la Hornul Pamantos. Lumea s-a descurcat de minune, desi pentru unii a fost prima vale serioasa iar pentru noi a treia, respectiv a doua pe anul asta. Nasol. Speram la un an mai bun data viitoare, cu o cabina functionala.









Un filmuletz din putinele secvente de pe Morar:



Toate pozele se gasesc pe Webshots.

2 comments:

Diaconescu Radu said...

Frumos frumos, ati fost cu cateva ore inaintea noastra. Noi am ales sa urcam pe Alba si sa coboram pe Malin duminica, astfel incat furtuna cu mazariche ne-a prins pe platou, oricum a fost ok ca pe coborarea pe vale s-a mai ridicat putin ceata, dar tot printre picaturi am coborat.

Apropo, erau si atunci o pereche de rosignoluri abandonate pe mijlocul vaii?

Campian Horatiu said...

Salut!

Inseamna ca ati fost a treia echipa, a mai fost una inaintea noastra. Schiurile alea erau a unei tipe care s-a bagat la concurs si brusc se pare ca... a uitat sa schieze, asa ca a fost coborata pe jos. Evident, nimeni nu s-a mai sinchisit sa care si schiurile, poate o sa vina sa le recupereze cineva sapt. asta. Asta e povestea pe care am auzit-o si eu, nu garantez...

Ati coborat pe schiuri sau pe jos? Pe schiuri a fost un adevarat regal, n-am mai vazut canioanele asa plate, fara bulgari sau denivelari mari...