Monday, January 25, 2010

Trei zile perfecte de schi prin Bucegi

Ziua 1: Babele - Piatra Arsa - Genune - Poiana Tapului


Participanti: Bubulu, Marian, Horatiu


In sfarsit a venit zapada. Vineri, destul de tarziu, am urcat cu totii cu cabina la Babele, unde ne-a intampinat un soare orbitor si fierbinte. Am plecat spre Piatra Arsa pe un pulver impecabil, uscat, de 10 - 20 cm. Un drum care nu doreai sa se mai termine...




Pe Genune, am dat de acelasi pulver de vis, atat pe intrare cat si prin padure, doar niste urme intarite sub pulver, de cateva zile, pe alocuri mai dezechilibrau problema.


Ziua am terminat-o coborand, la inceput pe schiuri si apoi cu ele in carca, din Poiana Stanii la Bubulu in Poiana Tapului.

Ziua 2: Sinaia - Genune - Poiana Tapului

Participanti: Roxana, Miha, Bubulu, Marian, Horatiu

Ora 8 dimineata ne-a gasit, echipa mare, la cabina in Busteni. Dar, stupoare! Sus e vijelie si cabina nu merge. Am stat la o cafea sa asteptam o imbunatatire a situatiei, dar nimic. Se pare ca nici la Sinaia nu merge. Astfel, planurile se schimba si o taiem cu totii in Sinaia, sa urcam pe piei si sa dam macar o Genune. Am urcat usurel pana la Miorita, iar pe cand am ajuns vijelia s-a oprit, asa ca au pornit instalatiile si noi am apucat sa dam un Papagal si un Tarle. Pentru cine nu a mai fost anul asta la Sinaia, va fi o surpriza sa vada ca pe partea de sub stana parasita de pe Tarle, unde era un culoar destul de ingust de schiat, s-a defrisat si s-a facut o partie in toata regula. Iar stana nu mai e, in locul ei a aparut o ditamai cabana...


Ultima coborare am dat-o, ca de obicei, pe Genune, dar nu a mai fost pulverul de vineri. Zapada s-a tasat mult din cauza vantului. A fost, totusi, o coborare frumoasa, iar fetele au avut multe de invatat din aceasta provocare.



Ziua 3: Babele - Pestera - Babele - Genune

Participanti: Roxana, Bubulu, Horatiu, Micu

Duminica, platoul ne-a intampinat din nou cu vreme impecabila. Astfel, noi si Bubulu am dat o coborare pe un picior spre Padina, Zapada in schimb nu a fost foarte grozava: gheata alternand cu crusta, devenind un pulver placut doar tarziu, jos in padure.



Am urcat inapoi la Babele cu proaspat (re)deschisa cabina de la Pestera (16 RON, super business de schi) unde ne-am intalnit cu Micu si am taiat-o din nou spre Piatra Arsa si Genune. De data asta insa zapada nu mai era asa frumoasa.


Pe Genune am dat de o zapada mai buna decat sambata, dar mai proasta ca vineri. Oricum, superb, iar ziua am incheiat-o pe intuneric, pe mult batuta poteca din Poiana Stanii la Bubulu.

In final, ca de mult nu am mai facut asa ceva, iata si "filmul evenimentelor":


Tot ce ne putem dori sunt cat mai multe weekend-uri reusite ca acesta!


2 comments:

Dumitrel Marius said...

Superba toata seria. Zapada a venit ceva mai tarziu dar pentru voi a meritat asteptatea :) ( chiar v-ati facut de cap )

Anonymous said...

Bestial. Stau cu pruncul pe piept si visez. Sa aveti parte de multe weekend-uri ca asta!