Tuesday, March 30, 2010

Ma dusei sa pedalez la Olt

De mult aveam eu un plan sa dau o pedala pe la Draganesti, campia usor delurita acoperita cu paduri si, mai ales, Oltul, care in zona este format dintr-o "salba de hidrocentrale" cum ne-au invatat comunistii si care au pe malul lacurilor drumuri forestiere de contur m-au facut sa cred ca merita incercarea. Peisajul lacustru cu lebede, ratuste si pelicani merita efortul, chiar daca zona e destul de murdara prin apropierea localitatilor (cine stie, poate "Let's do it, Romania!" va rezolva ceva...)

Astfel, sambata, cu inima in dinti, am hotarat sa deschid aceasta zona. Din pacate, planul de acasa nu s-a potrivit, si in loc sa am toata ziua de la 2 incolo, am avut timp doar de la 11:30 pana pe la 15:00, dar m-am pus in sa si am taiat-o spre Olt pe primul forestier mai interesant pe care l-am vazut.Padurea din zona e brazdata de ceva forestiere simpatice. Am ajuns la DN-ul de Caracal fix la podul peste Olt, de unde am continuat pe malul stang pana la barajul de la Draganesti. De acolo, am urcat pe malul drept pana la confluenta cu Oltetul, unde a trebuit sa urc pe acesta in sus pana la Cioroiu, la primul pod. La intoarcerea la Olt, la confluenta, m-am oprit pentru o sesiune foto solitara.


Am trecut inapoi pe malul stang la urmatorul baraj si am luat-o inapoi ca deh, "Time's up!". La Draganesti la baraj am schimbat din nou malul, si am iesit la DN la Stoienesti (cam cea mai murdara zona). M-am intors direct prin camp, unde apa inca nu se uscase si am avut parte de o baie de noroi lutos de zile mari (clasic: bicla de 30 de kile, rotile nu se mai invart, noroiul mult peste pantofi...) In total aproape 70 km cu o viteza medie de vreo 20 km/h, o dezmortire perfecta inainte de un sezon care promite sa fie bogat.

Track-ul turei il gasiti pe Bikemap.

Am dat si vreo doua plimbari cu Castor sa-l mai scoatem la alergat si am facut niste poze, ca isi gasise el o pasiune in a sari un paraias de pe-o parte pe alta. E un dulce si abia astept sa-l mai scoatem la munte...

1 comment:

artistu said...

Aha deci 70 de KM. Nu de lata dar ma tenteaza si pe mine de mult sa incerc sa inconjor cu bicla lacul de la Draganesti Olt intr-unul din uikendurile cand ma duc la mama soacra la Caracal!