Saturday, March 15, 2014

La 30% pe Sultanu, prima cursiera din an

Atata tot m-a zapacit lumea cu Sultanu asta ca abia asteptam sa vina primavara sa vad ce e pe acolo. Asa ca sambata, cum vremea era cristal, m-am mobilizat cu Roxana si Horia si am purces spre Pucioasa (mie mi se pare mai aproape decat Campina) pentru clasica tura in circuit Provita - Pucioasa - Sultanu.

Vremea a tinut cu noi, a fost perfect. Am plecat din Pucioasa si am facut si o mica deviatie ca sa urcam un alt proaspat asfaltat, Varfurile, dar care nu se leaga cu nimic, deci am coborat pe acelasi drum.


Asfaltul e bun, drumul e simplu de intuit. Nu dupa mult timp am ajuns si la intrare in mai nou celebrul sat Sultanu.


Tot am asteptat sa inceapa urcarea, nu stiam exact unde e, dar ea e dupa iesirea din sat. Am inteles ca era si un semn de 30% cu care am fi vrut sa ne facem poza, dar se pare ca a fost luat de cineva pentru colectia personala ca acolo nu mai era. Urcarea e destul de scurta, incepe destul de tare dar nu exagerat, oricum peste 10%, mai are cate o bucata mai moale si, doar pe ultima bucata de vreo 2-300 m intr-adevar devine epica, clar foarte aproape de cei 30% cu care se lauda. E posibil de parcurs cu cursiera, ca e scurta, doar sa nu tragi tare pana pe ultima bucata, sa iti ramana niste aer pentru 1 minut de efort anaerob. Sus e o bancuta draguta unde se poate sta la tras sufletul...



Intoarcerea se poate face fie direct fara sa mai cobori in Campina, cum am facut noi, dar e o mica bucata neasfaltata de vreo 100 m si un podet de lemn ce trebuie trecut, fie probabil mai interesant e sa cobori si pana in Campina sa mai adaugi ceva diferenta de nivel. In rest e o urcare decenta, cu cate o bucata mai spre 10%. Singura problema mai mare sunt 2 km neasfaltati pe coborare din varful dealului spre Bezdead. Dupa parerea mea e OK cu cursiera cat timp e uscat. Pe ploaie cred ca as evita sa fac tura sau as merge bucata poate pe langa, sa salvez rotile si sabotii. Dupa aia, drumul devine normal si iti faci o dezincalzire usoara vreo 20 km pana inapoi in Pucioasa. O tura frumoasa pe care o sa mai revin, mie mi se pare ca e interesanta si invers.



2 comments:

Razvan Ditescu said...

As fi fericit sa stiu ca semnul de 30% sta pe peretele vreunui ciclist. Din pacate cred ca e pe undeva la fier vechi pentru ca si stalpul a disparut odata cu semnul.
A fost o placere sa ma intersectez cu voi in Varfuri.

Campian Horatiu said...

Salutari si de la noi! Poate scriem noi cu spray pe asfalt un semn de 30%, poate si niste incurajari mai spre varf... Daca nu ar fi bucata aia neasfaltata ar merge si un concurs...