Sunday, June 07, 2009

Maratonul MTB Muntii Ciucului 2009 si o plimbare la Cernica

Foarte stramtorat de timp si fara Roxana care nu a putut sa plece de la servici, am reusit sa dau o fuga la primul concurs de anul asta, Maratonul Muntii Ciucului. Anul acesta din nou a fost un traseu de 41 km si 1100 m denivelare care se parcurgea o data la proba scurta si de doua ori la cea lunga. Eu nu sunt un mare amator de dat ture de 2 ori, asa ca am ales proba scurta:
 

La start s-au adunat din cate am inteles in jur de 270 de participanti, mult mai multi decat se asteptau organizatorii.

Pentru mine a fost o zi speciala, o zi in care urma sa vad rezultatele antrenamentelor pe care le fac de ceva vreme. Nu aveam sa fiu dezamagit, deoarece am reusit sa parcurg traseul fara nici o oprire si sa scot un timp de aproximativ 2:35, ceea ce e mult mai bine decat reuseam pana acum. Traseul, desi nu avea dificultati tehnice, avea urcari destul de solicitante. Am terminat cu cateva secunde in spatele lui Sorin. Asteptam poze si rezultate, care vor fi afisate pe pagina maratonului.

Am luat track-ul GPS, dar am pornit aparatul doar dupa prima urcare din sosea, adica lipsesc din el cam 200 m, de la iesirea de pe asfalt (care e traseu comun si la intoarcere) pana la baza padurii. Desi unii il au probabil complet, l-am pus si eu pentru doritori pe Bikemap.

Duminica, impreuna cu Radu Savin, cu care am mers si la maraton, am decis sa ne delectam cu o plimbare in "leaganul MTB-ului ragatean", locul, impreuna cu Valea Doftanei, unde se duc cei mai multi din MTB-istii capitalei. Eu n-am mai fost niciodata acolo si aveam o impresie proasta, ca nu merita. Impresia a fost gresita, drumurile din padure fiind foarte stricate, cu urme adanci, fiind cu adevarat o provocare pentru MTB-isti, chiar daca nu prea exista diferente de nivel. Am facut un traseu de vreo 20 km in circuit, cu plecare de la Manastirea Cernica si cu o iesire din padure pana la Autostrada Soarelui.


Cum spuneam, drumurile proaste si vegetatia au facut sa avem chiar si mici sesiuni de "push-bike" !!! (mai mult din cauza vegetatiei prin care nu prea puteai sa treci). Circuitul nostru trece pe drumuri destul de proaste, pe carari inguste si are si o bucata de vreo 200 m de "ratacire" prin padure, daca se poate zice asa. Pentru cei ce vor sa mearga acolo, se pot plimba pe forestiere la deruta, cel putin cu o busola, dar daca track-ul nostru pare interesant, il gasiti pe Bikemap.

Am pus si cateva poze. Zona e plina si de tot felul de animale ciudate: am vazut serpi de 2 m si niste gandaci imensi cat palma...




1 comment:

Matei Laudoniu said...

bine mosuuuu, eu am fost din mazdronea pana in tasna!!!! genial, iti trimit poze cat de curand. m-am imbatat de frumusete!